BARÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü olarak, 30. yılımızı kutlarken öğrencilerimizle beraber topluma hizmet eden uygulamalarda yer almaya devam ediyoruz.

‘DOĞA ATÖLYESİ’ etkinliğimizin ilk etabını minik öğrenciler ile Ağdacı Yerleşkesi içindeki BARÜ Ağdacı Anaokulu bahçesinde gerçekleştirdik.

Öğretim üyelerimizin rehberliğinde, lisansüstü ve Pem130 Bitki Materyali I öğrencilerimizin de katkılarıyla GENÇ BAHÇIVANLAR, bahçede öğrenmeye, yaratıcılığa, bitki yetiştirmeye ve keşfetme yolculuğuna çıktılar.

Doğa Atölyesi Etkinleri ile çocuklara erken yaşta uygulamalı eğitimler vererek, aşağıda belirtilen öğrenme hedeflerine ulaşılması düşünüldü:

• Doğa sevgisinin ilk adımlarının atılmasını katkı sağlamak,
  • Sağlıklı ve mutlu yaşama dair bir anlayış geliştirmek için BİTKİLERİ kullanmak,
  • Sosyal etkileşim becerilerini ve özgüveni geliştirmek,
  • DOĞAL ÇEVRE ye dikkat edip, onunla etkileşime geç

Çocuklar için en iyi öğrenme yollarından birinin oyun olduğunu biliyoruz. Eğlenerek, bizzat içinde yer aldıkları uygulamalı doğa atölyeleri ile çevreye daha duyarlı, sağlıklı ve mutlu çocuklar & bireyler topluma kazandırabiliriz. Bu hedefle, Bölümümüz öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından 2024-2025 Eğitim ve Öğretim döneminde de Bartın ilindeki farklı lokasyonlardaki anaokulları ile işbirliği içinde DOĞA ATÖLYESİ ETKİNLİKLERİ’nin devam ettirilmesi planlanıyor.

Etkiniliğe katılan, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Etkinlik Ekibi:

BARÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri

Doç. Dr. Yeliz Sarı Nayim, Dr. Öğr. Üyesi B. Niyami Nayim

BARÜ Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi

Semra Nane

BARÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1. Sınıf Pem130 Bitki Materyali I Dersi Öğrencileri

Melis Kaval, Buse Nur Kanca, Kübra Sena Akyüz, Dilşah Nur Ertek

Katılımcılar:

BARÜ Ağdacı Anaokulu 4 yaş öğretmeni

Öğr. Sevgi Aymergen ve 4 yaş öğrencileri

• Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

• PEM317 Peyzaj Tasarımı Proje III Dersi (B Şubesi) Kapsamında Arazi Gezisi

• PEM433-PEM439 Mesleki Uygulama Bilgisi dersi kapsamında BARÜ Rektörlük Binası çevresinde devam eden peyzaj uygulamalarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır

• PEM317 Peyzaj Tasarımı Proje III Dersi (A Şubesi) Kapsamında Arazi Gezisi

• PEM317 Peyzaj Tasarımı Proje III Dersi (AŞubesi): "Karaçay'ın Kıyısında"

• PEM 223 Peyzaj Tasarım Proje I Dersi (A Şubesi) Kapsamında Arazi Gezisi

• "İklim Değişikliği ve Dirençli Kentler için Yeşil Altyapı Tasarımı” TÜBİTAK projesi eğitimleri tamamlandı

• Doç. Dr. Mustafa ARTAR, 3 yıllığına ECLAS yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.

• 30. yılımızda BARÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Ağdacı Anaokulu işbirliğinde DOĞA ATÖLYESİ ‘Çilek Bahçesi’ Etkinliği

• 30.Yıl Etkinlikleri Kapsamında PEM 132 Maket Yapım Tekniği dersine ait "Öğrenci Çalışmaları Sergisi"