UKA Tematik Grup Toplantısı’na Katılım

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı tarafından IPARD Programı Kapsamında "Ulusal Kırsal Ağ (UKA) Projesi" yürütülmektedir. Bu kapsamda; Kırsal Kalkınma Programlarında belirlenen hedefleri desteklemek amacıyla, uygulamada yer alan tüm paydaşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlayan "Ulusal Kırsal Ağ (UKA)" yapısı kurulmuştur. UKA, kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğinin ve koordinasyonunun sağlanması, tematik grup toplantıları, çalıştaylar, farkındalık atölyeleri düzenlenmesi gibi görevlerinin yanında ülkemizde yapılmış olan kırsal kalkınma çalışmalarını ve iyi uygulama örneklerini de ortaya çıkarmaktadır. Bu yapının içinde kırsal kalkınmaya dahil olan tüm kurumlar, odalar, üniversiteler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, Yerel Eylem Grupları (YEG), çiftçiler ve kırsal girişimcilerin temsilcileri yer almaktadır.

UKA'nın 2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetleri arasında "Kırsal Kalkınma Kongresi ve Ulusal Kırsal Ağ Festivali (UKAFEST)" yer almaktadır. Söz konusu Kongrede 8 Tematik konu ele alınmıştır. Bir yol haritası sunulacak olan kongreye hazırlık amacıyla 13-14 Şubat 2020 tarihlerinde tematik grup çalışma toplantıları yapılmıştır. Tematik Grup toplantı konularından biri de "Kırsal Turizm" olup, toplantı sonucunda bildiri ve eylem planı çıkarılması amaçlanmış, Kırsal Kalkınma Kongresinde sunulmak üzere çalıştay süresince rapor hazırlanmıştır. Çalıştaya Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebahat AÇIKSÖZ katılmıştır. Çalıştay’dan sonra da tematik grup çalışmaları devam etmektedir.

Prof. Dr. Sebahat AÇIKSÖZ'ü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

• 30.Yıl Etkinlikleri Kapsamında Bölüm İftar Yemeği

• 2. Sınıf Öğrencilerimizle İftar Yemeği