image/svg+xml
image/svg+xml

PEM 223 Peyzaj Tasarım Proje I (A Şubesi): Kadir Lülleci Peyzaj Tasarım Projesi

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Döneminde, Doç. Dr. Yeliz Sarı Nayim yürütücüsü olduğu, Araş. Gör. Rukiye Gizem Öztaş Karlı’nın asiste ettiği PEM 223 Peyzaj Tasarım Proje I (A Şubesi) dersi, 18 öğrencisiyle stüdyo çalışmalarına başladı.

Proje alanı, Bartın’ın tarihi ahşap ev mimarisini ve geleneksel bahçe dokusunu günümüze kadar ulaştıran, 1943 yılı yapımı ‘Kadir Lülleci Konutu ve Bahçesi’ olarak belirlendi.

Bartın tarihinde bir döneme ışık tutan Santral Sokakta, 1887'de inşa edilen ve 1971 yılında yıkılan Eğitim Müzesi olarak yeniden yapımı planlanan Bodosaki Konağı, Aya Nicolas Kilisesi (Sanat Evi) ve Rum Okulu (İstiklal İlküğretim Okulu)’nun etkileşim alanında kalan Proje alanı, geleceğin peyzaj mimarlarının ellerinde yeniden CANLANDIRILIYOR.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAM İÇİN

‘GELECEĞİN BAHÇELERİ: DOĞAYLA TASARLAMAK’

 

teması ile yola çıkılan Proje, bahçeyi;

  1. Toplum içindeki tüm bireylerin ihtiyaçlarını karşılarken, fiziksel ve psikolojik olarak güvenli ve eşit bir yaşam sürdürmesini vizyon olarak benimseyen (Sosyal adalet),
  2. Biyolojik çeşitliliğin ve
  3. Sürdürülebilir geleceğin denendiği, derin kültürel köklere sahip ve doğayla ilişkimizi ortaya koyan bir yer olarak DÜŞÜNÜYOR.

‘Kadir Lülleci Peyzaj Tasarım Projesi’ stüdyosunda, sanat, mimarlık ve tasarım etkileşiminde, birbirinden bağımsız peyzaj tasarım projeleri HAZIRLANMASI HEDEFLENİYOR.

Çağımızın önemli konularını tartışmaya teşvik eden projede, topluma katkı sağlayan, tedavi edici, ruhsal, eğitici ve eğlendirici bir mekâna dönüşüm ANLATILACAK.

Peyzaj tasarım stüdyosunun ara sınav (21.11.2023 saat 09.00-12.30)  ve dönem sonu sergisinde; sosyal adalete, biyoçeşitliliğe ve en önemlisi sürdürülebilir bir geleceğe adanan bir sunum BEKLENİYOR.

Tüm ilgi duyanları ve katkı sunmak isteyenleri ara sınav (21.11.2023 saat 09.00-12.30) ve dönem sonundaki sunum & sergimize bekler, tüm öğrencilerimize BAŞARILAR DİLERİZ.

  • "İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Disiplinlerarası İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Öğrenci Kongresi"ne Katılım

  • PEM320 Peyzaj Tasarımı Proje IV Dersinin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

  • PEM472 Peyzaj Planlama Proje VI Dersi A Şubesi'nin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

  • PEM226 Peyzaj Tasarımı Proje II Dersi A Şubesi’nin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

  • Görevde Yükselme: Prof. Dr. Nurhan KOÇAN

  • "Bartın da Bisikletli Turizm İş Modelleri Tasarımı" Konulu Turizm Teknik Destek Programı Projesinin Sözleşme İmza Toplantısı

  • “Konya İli Bozkır-Seydişehir-Yalıhüyük İlçeleri ve Suğla Gölü Mevkii Peyzaj Yönetimi Koruma ve Planlama Projesi”ne İlişkin Sunum Gerçekleştirildi

  • "Bartın da Bisikletli Turizm İş Modelleri Tasarımı" Konulu Turizm Teknik Destek Programı Projesi Kabul Edildi

  • 30.Yıl Etkinlikleri Kapsamında Bölüm İftar Yemeği

  • 2. Sınıf Öğrencilerimizle İftar Yemeği