Dersler Otantik Öğrenme Ortamında Uygulamalı Olarak Yapılmıştır

Üniversitemiz öğrencileri ‘Eğlenerek öğreniyoruz’ sloganıyla sınıflarla sınırlı tutulmayan bir ortamda derslerini işliyorlar. Bu doğrultuda Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri için dersler otantik öğrenme ortamında uygulamalı olarak yapılmıştır.

İlki 15 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen çalışmada, Doç. Dr. Mustafa ARTAR, Dr. Öğr. Üyesi Pınar BOLLUKCU,  Öğr. Gör. Dr. Aylin ALİŞAN YETKİN ve Arş. Gör. Dr. Gizem CENGİZ GÖKÇE çarşamba günkü dersleri kapsamında öğrencilere peyzaj uygulamaları hakkında bilgiler vermiş, Doç. Dr. Mustafa ARTAR ve Öğr. Gör. Dr. Aylin ALİŞAN YETKİN Kutlubey Kampüsü'nde,  Dr. Öğr. Üyesi Pınar BOLLUKCU ve Arş. Gör. Dr. Gizem CENGİZ GÖKÇE ise Ağdacı Kampüsü'nde anlattıkları konularla ilgili öğrencilerle birlikte uygulamalar yapmıştır. Eğlenerek öğrenen öğrenciler açık havada uygulama yaptıkları için büyük bir keyif aldıklarını belirtmişlerdir. Böylelikle, 2019-2020 güz dönemi otantik öğrenme ile açılmıştır.

Öğretim elemanları ve öğrenciler arazi çalışmaları sırasında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN ile görüştüler. Rektörümüz ile yapılan görüşme öğrencileri, kampüs içerisinde yapılan uygulamalı eğitim konusunda motive etti. Öğrenciler, Rektörümüzden aldıkları destek ile çalışmalarına heyecanla başladılar.

Dersler kapsamında aynı zamanda 'Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ uygulamalarına da katkı sunan öğrencilerin çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecektir.
  • "İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Disiplinlerarası İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Öğrenci Kongresi"ne Katılım

• PEM320 Peyzaj Tasarımı Proje IV Dersinin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

• PEM472 Peyzaj Planlama Proje VI Dersi A Şubesi'nin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

• PEM226 Peyzaj Tasarımı Proje II Dersi A Şubesi’nin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti