Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Rukiye Gizem ÖZTAŞ Polonya'da Gerçekleştirilen Erasmus+ Gençlik Değişim Projesine Katıldı

Erasmus+ Gençlik programı kapsamında Polonya’nın Trzcianka şehrinde 06-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen “Long Lake Story” gençlik değişim projesinde Bartın Üniversitesi, Erasmus Koordinatörlüğü katılımcı olarak yer almıştır.

Polonya’nın ev sahipliğinde, İspanya, İtalya, Gürcistan, Sırbistan ve Türkiye’den toplamda 36 gencin bulunduğu değişim projesinde Türkiye’den üniversitemizi temsilen 1 Erasmus ofis çalışanı, katılan araştırma görevlilerinden biri bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Rukiye Gizem ÖZTAŞ olmak üzere 2 araştırma görevlisi, 2 lisans ve 1 yüksek lisans öğrencisi katılım göstermiştir.

Gençler, proje kapsamında 9 gün boyunca; başarı hikâyeleri, büyük şehir ve küçük şehir arasındaki farkların başarıya giden yola etkileri, kariyer yapma ve başarıda Avrupa Birliği’nin önemi, dil ve kelimelerin gerçek gücü konularında katılımcı ülkelerin koordinatörlüğünde atölyeler gerçekleştirmiştir.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Erasmus Koordinatörlüğü Erasmus+ Gençlik projeleri sorumlusu Ahmet Abalı, “ Erasmus+ programı bünyesinde birçok alt program bulundurmaktadır. Üniversitemizde düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Erasmus öğrenim ve staj hareketliliklerinin yanı sıra Erasmus+ Gençlik programlarını da önemsiyoruz. Gençlik değişim projeleri gençlere, Avrupa’ya hareketlilik gerçekleştirme, informal öğrenme ve yeni kültürleri tanıma fırsatı sunuyor. Proje kapsamında Polonya’nın hiç bilmediğimiz bir şehrinde başka kültürden gençlerle bir arada 9 gün geçirdik. Ülkelerin kültürlerini öğrenerek ön yargılarımızdan uzaklaştık, farklı dilden, dinden ve ırktan da olsak ortak bir konuda birlikte mücadele edebileceğimizi gördük ve deneyimledik. Yurt dışında bu tarz projelere katılmak bizlere büyük tecrübe sağlıyor. Üniversitemizde öğrenim görmekte olan gençlerimizin bu projelerden yararlanması için çalışıyoruz. Amacımız üniversitemiz öğrencilerine Erasmus+ Gençlik programları konusunda farkındalık yaratarak daha fazla öğrencimizin fırsatlardan yaralanmasını sağlamak ve ülkelerine döndüklerinde onların deneyimlerinden yararlanmak. Bu doğrultuda üniversitemiz Erasmus Değişim Kulübünde, Erasmus+ Gençlik projeleri yazmaya ve uygulamaya yönelik bir ekip kurduk. Ekip ile Erasmus+ Gençlik programlarından, gençlik değişimleri ve Avrupa Dayanışma Programına yönelik projeler yazacağız. Olası fırsatları takip edip üniversitemiz gençlerine Avrupa fırsatları sunacağız. Daha da önemlisi edineceğimiz tecrübelerle bu projelere ev sahipliği yapacağız. Bu konuda gelişimine açık, kendine güvenen üniversite öğrencilerimizi aramızda görmek istiyoruz.” dedi.

Detaylı bilgi için: https://erasmus.bartin.edu.tr/news/universitemiz-polonyada-gerceklesen-erasmus-genclik-degisim-projesine-katildi.html

• "İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Disiplinlerarası İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Öğrenci Kongresi"ne Katılım

• PEM320 Peyzaj Tasarımı Proje IV Dersinin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

• PEM472 Peyzaj Planlama Proje VI Dersi A Şubesi'nin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti