image/svg+xml
image/svg+xml

30.Yıl Etkinlikleri Kapsamında PEM223 Peyzaj Tasarım Proje I (A Şubesi) Proje ve Maket Sergisi

Bölümümüzün kuruluşunun 30. Yılını, öğrencilerimizin hazırladıkları ‘Proje ve Maket Sergileri’ ile kutlamaya devam ediyoruz.

Doç. Dr. Yeliz Sarı Nayim yürütücüsü olduğu, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAM İÇİN “GELECEĞİN BAHÇELERİ: DOĞAYLA TASARLAMAK” sloganıyla yola çıkılan PEM 223 Peyzaj Tasarım Proje I (A Şubesi) Stüdyosu’nda, her yıl sanat, mimarlık ve tasarım etkileşiminde birbirinden bağımsız peyzaj tasarım projeleri hazırlanıyor.

2022-2023 ve 2023-2024 Güz dönemi proje çalışmasında, Bartın’ın tarihi ahşap konut mimarisini ve geleneksel bahçeli yerleşim dokusunu günümüze ulaştıran 2 farklı proje alanına odaklanıldı. Geçmişin izlerini günümüze taşıyan bahçeler, Araş. Gör. Dr. Rukiye Gizem Öztaş Karlı ve Araş. Gör. Aybüke Özge Boz Demir’in de asiste ettiği tasarım stüdyolarında geleceğin peyzaj mimarlarının ellerinde yeniden canlandırıldı.

İlk çalışma ‘Çevik Yaylı Evi Peyzaj Tasarım Projesi’ olarak Yalı Mevkii ve Kemal Samancıoğlu Kent Müzesi’nin bitişiğinde, tarih kokan, yeşillikler içinde ahşap konut ve bahçesinde gerçekleştirildi. İkinci çalışma, Bartın tarihine bir döneme ışık tutan Santral Sokakta, 1887'de inşa edilen ve 1971 yılında yıkılan Eğitim Müzesi olarak yeniden yapımı planlanan Bodosaki Konağı, Aya Nicolas Kilisesi (Sanat Evi) ve Rum Okulu (İstiklal İlküğretim Okulu)’nun etkileşim alanında kalan 1943 yılı yapımı ahşap konut ve bahçesini kapsayan ‘Kadir Lülleci Evi Peyzaj Tasarım Projesi’ olarak ele alındı.

Projelerde Bahçe;

  1. Toplum içindeki tüm bireylerin ihtiyaçlarını karşılarken, fiziksel ve psikolojik olarak güvenli ve eşit bir yaşam sürdürmesini vizyon olarak benimsediği (sosyal adalet)
  2. Biyolojik çeşitliliğin ve
  3. Sürdürülebilir geleceğe adanan, derin kültürel köklere sahip ve doğayla ilişkimizi ortaya koyan bir yer olarak düşünüldü.

Dönem sonunda öğrencilerimiz tarafından çağımızın önemli konularını tartışmaya teşvik eden, topluma katkı sağlayan, ruhsal açıdan iyileştirici, eğitici ve eğlendirici bir mekâna dönüşümün anlatıldığı 16 adet proje ve maket sunumu gerçekleştirildi. Başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

2022-2023 Güz

2023-2024 Güz

Hesna Kuran (Özlem)

Hüseyin Tirelioğlu (Koku Bahçesi)

Gülsima Abacı (Tarihin İzi)

Maulidian Nurul İslami (Fransız Kent Bahçesi)

İrem Türel (Huzur)

Vinca Azzahra Budiarto (Dikey Bahçe)

Onur Öztunç Özkaya (Kaçış)

Aleyna Akgün (Formal Eğlence Bahçesi)

 

2023-2024 Güz

Melek Bekiroğlu (Gölge Bahçesi)

Aleyna Nur Mete (Az Bakım İsteyen Bahçe)

Nazan Birdal (Güneşin Doğuşu)

Aleyna Oktay (Kış Bahçesi)

Dilruba Aleyna Çetin (Romantik Çiçek Bahçesi)

Emirhan Özsuveren (Su Bahçesi)

Emirhan Güneş (Ötücü Kuş Bahçesi)

Şevval Varlık (Manolya Kokulu Bahçe)

 

Bölümümüzün 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz ‘Peyzaj Tasarım Proje I (A Şubesi) Proje ve Maket Sergisi’, 30 Mayıs – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında, Ağdacı Yerleşkesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Fuaye Salonunda sergilenmeye devam edecektir.

  • PEM 226 Peyzaj Tasarımı Proje II dersi (B Şubesi) final sınav jürisi gerçekleşti

  • PEM 320 Peyzaj Tasarımı Proje IV (A Şubesi) final jürisi gerçekleşti

  • Rektör yardımcıları ziyaret edilmiştir

  • PEM 472 Peyzaj Planlama Proje VI dersi final sınavı jürisi gerçekleşti

  • Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi

  • 13 Mayıs Peyzaj Mimarlığı Günü Sergisi yapılmıştır

  • 2025 yılı mezuniyet balosu gerçekleştirildi.

  • 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen ''Çevrene İyi Bak: Plastik Kirliliği İle Mücadele'' temalı farkındalık etkinliğine katılım sağlanmıştır.

  • PEM266 Peyzaj Ekolojisi dersi kapsamında Bartın Millet Bahçesi proje alanı ziyareti gerçekleştirilmiştir.

  • Mahalle tasarımı sergisi yapılmıştır.