2019-2020 BAHAR DÖNEMİ YAZ STAJI UYGULAMASI HAKKINDA

2019-2020 BAHAR DÖNEMİ YAZ STAJINI FİDANLIK VE BÜROLARDA BİZZAT UYGULAMALI OLARAK İCRA ETME İMKÂNI OLMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Peyzaj Mimarlığı 2. Sınıf öğrencilerimizin Bahar Döneminde aldıkları PEM 236 Staj I dersi ile 3. Sınıf öğrencilerimizin Bahar Döneminde aldıkları PEM 340 Staj II dersi kapsamında tamamlamakla yükümlü oldukları sırasıyla; Fidanlık ve Büro Stajları, Peyzaj Mimarı adaylarının meslek hayatları açısından oldukça önemli dönüm noktalarıdır. Dolayısıyla, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerimiz için ilgili stajlar, bizzat Fidanlıklar ve Bürolarda uygulamalı olarak icra edilmesi gerekmektedir. Öte yandan, öğrencilerimizin bizzat Fidanlık ve Bürolarda uygulamalı stajlarını tamamlamalarına öncelik verilmekle birlikte, mevcut COVID-19 Pandemi durumu göz önünde bulundurulduğunda, ancak zorunlu kalındığı takdirde, Ödev ve Proje Uygulaması ile ikame edilmesi ve bu vesile ile telafi edilmesi mecburen kabul edilebilir.

Nitekim böyle bir zorunlu durumla karşı karşıya kalan öğrencilerimiz; haklı gerekçeleri olduğu takdirde;

PEM 236 Staj I Dersi kapsamında Uygulamalı Fidanlık Stajlarını ikame edebilmesi için aşağıdaki Ödev ve Proje yeterliliklerini sağlaması gerekmektedir:

• Kuruluş aşamasından, işleyiş dönemine kadar bir Peyzaj Mimarlığı Uygulama Fidanlığının geçirebileceği bütün süreçlerin Projelendirilmesi ve ilgili Projenin ayrıntılı olarak Raporlandırılması
  • Bir Peyzaj Mimarlığı Uygulama Fidanlığının Üretim, Bakım, Sulama, Yönetim ve Satış Birimlerinin çalışma süreçleri ile prensipleri, örnek uygulamaların da görsel olarak sergilendiği bir Sunum ve Rapor Dosyasında ayrıntılı olarak ifade edilmesi gerekmektedir.
  • Bulunduğunuz yöredeki bir Peyzaj Mimarlığı Uygulama Fidanlığında yetiştirilebilecek 50 adet İğne Yapraklı Ağaç Türünü, 50 adet Yaprak Döken Ağaç Türünü ve 50 Adet Çalı Türünü, fotoğrafları ile birlikte tanıtıcı Sunum Dosyası hazırlamanız gerekmektedir.

NOT: Yukarıdaki Ödev ve Proje yeterliliklerini saylayamayan, sağlayıp da başka bir çalışmanın tekrarı ve taklidi olan çalışmaların sahibi olan öğrencilerin PEM 236 Staj I Dersi (Fidanlık Stajları) geçersiz sayılacaktır.

PEM 340 Staj II Dersi kapsamında Uygulamalı Büro Stajlarını ikame edebilmesi için aşağıdaki Ödev ve Proje yeterliliklerini sağlaması gerekmektedir:

• Yörenizde tespit edeceğiniz uygun bir alanda bir Mahalle/Semt Parkının Peyzaj Projesini, Sörvey, Avan, Yapısal, Bitkisel, Uygulama ve Detay Projeleri ile birlikte hazırlayıp, ayrıntılı olarak Raporlandırılmanız İlgili Projelerdeki uygun Ölçeklerin tespiti size aittir.
  • İlgili Mahalle/Semt Parkının Bakım, Sulama ve Yönetim Süreçleri ile Prensipleri, bir Sunum ve Rapor Dosyasında ayrıntılı olarak ifade edilmesi gerekmektedir.
  • İlgili Mahalle/Semt Parkında yer alabilecek birbirinden farklı 50 adet İğne Yapraklı Ağaç Türünü, 50 adet Yaprak Döken Ağaç Türünü ve 50 Adet Çalı Türünü, fotoğrafları ile birlikte tanıtıcı Sunum Dosyası hazırlamanız gerekmektedir.

NOT: Yukarıdaki Ödev ve Proje yeterliliklerini saylayamayan, sağlayıp da başka bir çalışmanın tekrarı ve taklidi olan çalışmaların sahibi olan öğrencilerin PEM 340 Staj II Dersi (Büro Stajları) geçersiz sayılacaktır.

Nihai olarak, Fidanlık ve Büro stajları için staj yeri bulmakta zorluk çeken ve uygulama stajlarını bu dönemde yapmakta kendileri açısından sakınca gören öğrencilerimiz, düzenlemenin 3. Maddesinde de ifade edildiği gibi 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin 2. Yarıyılında staj derslerini tekrar alabilirler ve stajlarını belirtilen yarıyılın yaz döneminde uygulamalı olarak gerçekleştirebilirler.

Staj tarihleri için tıklayınız.
Zorunlu Staj Formu için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Staj Komisyonu Başkanı