Üniversitemiz 2020-2022 dönemi Öğrenci Konseyi Seçimleri Hk. Duyuru

Üniversitemiz 2020-2022 dönemi Öğrenci Konseyi Seçimleri online olarak yapılacaktır. Öğrenci Konsey Başkanlığını 13.06.2020 tarihli Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliğin 11.  maddesi (MADDE  11–(1) Öğrenci konseyi başkanlığını, yükseköğretim kurumunun fakülte/yüksekokul/konservatuvar adlarının  alfabetik  sıralamasına  göre  belirlenen  birimin  öğrenci temsilcisi üstlenir.) gereği Bartın Meslek Yüksekokulu temsilcisi üstlenecektir.

Bölüm temsilcisi adayları https://form.bartin.edu.tr/sksdb/ogrenci-konsey-aday.html adresinden online olarak 23.11.2020 tarihi saat 23.59’a kadar müracaatlarını yapacaklardır.

Seçim komisyonları müracaat eden adayları 13.06.2020 tarihli Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliğin 6.  maddesindeki kriterlere göre değerlendirerek sonuçları  ve  varsa  itirazları değerlendirip 25.11.2020 tarihine kadar Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildireceklerdir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca ubys.bartin.edu.tr üzerinden bölüm temsilciliği seçimleri için çalışmalar tamamlanacaktır.

Bölüm Temsilcisi seçimleri ubys.bartin.edu.tr üzerinden 01.12.2020 tarihlerinde başlayıp  06.12.2020  tarihinde  saat  23.59'da sona   erecektir. Sonuçlar  Bilgi  İşlem  Daire Başkanlığı tarafından 07.12.2020 tarihinde akademik birimlere gönderilecektir. Akademik birim seçim komisyonları sonuçları tutanak altına alarak ilan edilmesi için 09.12.2020 tarihine kadar Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirilecektir.

Fakülte, Yüksekokul, Meslek  Yüksekokulu bölüm  temsilcileri  (seçim komisyonu nezaretinde) zoom üzerinden 15.12.2020 tarihinde Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu temsilcilerini seçeceklerdir.

Seçilen Fakülte, Yüksekokul, Meslek  Yüksekokulu  temsilcileri  (iletişim bilgileri  ile) 16.12.2020 tarihinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem  Daire Başkanlığına bildirilecektir.

Öğrenci  Konseyi  Genel  Kurulu,  Genel  Sekreter,  Sağlık  Kültür  ve  Spor Daire Başkanı ve Şube Müdüründen oluşan Üniversite Seçim Kurulu tarafından 23.12.2020 tarihinde saat 13.30’da zoom platformu üzerinden toplantıya çağırılır ve bu toplantıda Öğrenci Konseyi organları Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri seçilir.

Öğrenci  Konseyi  seçimlerinin  sağlıklı  işleyebilmesi  için  belirlenen  tarihlere dikkat edilmesi önem taşımaktadır.