"Patentle Türkiye" yarışması

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencilerine yönelik patent yarışması düzenlenmektedir. Yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

"Patentle Türkiye" sloganıyla düzenlenen yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin www.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden e - devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır. Bu kapsamda yarışmaya başvuru yapan öğrencilerin ilgili Koordinatörlüğümü Patent Koordinasyon Birimi'ne bilgi verilmesi gerekmektedir. Detaylar için lütfen tıklayınız.

Yarışma Kriterleri:
*Yarışma için başvurular 26 Nisan 2019 tarihinde başlayıp 31 Ekim 2019 tarihinde sona erecektir.
*Yarışmaya katılım, ilgili mevzuat hükümlerine göre patent başvurusu yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir.
*Yarışmaya katılım, www.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden e devlet yoluyla sisteme giriş yapılarak online olarak gerçekleştirilecektir.
*İlgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmış, başvuru unsurları tam olan veya yasal süreler içinde tamamlanmış bir patent başvurusu olması gerekmektedir.
*Başvuru unsurları eksik olan başvurular yarışma kapsamında değerlendirmeye alınmayacaktır.
*İlgili mevzuat hükümlerine göre buluş niteliğinde sayılmayan ve patentlenebilir nitelikte olmayan konuları içeren buluşlar yarışma kapsamında değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışma Takvimi:
26 Nisan – 31 Ekim 2019 Başvuruların Alınması