Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ATAYÖS)

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Atatürk Üniversitesi bünyesinde Önlisans ve Lisans programlarına yönelik Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ATAYÖS) yapılacaktır. Uluslararası öğrenci seviye tespit sınavına ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız

ATAYÖS ile ilgili Genel Bilgi (http://oia.atauni.edu.tr/atayos/):

Uluslararası Öğrenci Sınavı (ATAYÖS), Atatürk Üniversitesinde lisans ve önlisans düzeyinde öğrenim görmek isteyen yurt dışından ya da yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını Atatürk Üniversitesi ile birlikte Türkiye’deki yaklaşık 80 devlet ve vakıf üniversitelerini tarafından kabul edilen bir sınavdır.

Sınav, Atatürk Üniversitesi tarafından 28 Nisan 2019 Pazar günü, saat 13.00’de ve tüm sınav merkezlerinde aynı anda Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça ve Rusça dillerinde yapılacaktır.

ATAYÖS-2019 Sınav sonucu 1 (bir) yıl geçerli olup, yalnızca 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Önlisans ve Lisans düzeyi başvurularında kullanılabilecektir.