image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı öğrencisi Mehmet Cemil Aktaş’a Peyzaj Mimarlığı Odası tarafından “Turgay (Türkay) Ateş Genç Peyzaj Mimarı Ödülü” verildi.

Peyzaj Mimarlığı Odası tarafından düzenlenen 10. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri sahiplerini buldu. Ülkemizdeki Peyzaj Mimarlığı faaliyetlerinin tanıtılması, özendirilmesi, güzel sanatların teşvik edilmesi, mesleğin gelişiminin desteklenmesi ve kamuoyunun gündeminde bulundurulması amacıyla gerçekleştirilen törende Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü mezunu, Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı öğrencisi Mehmet Cemil Aktaş, 2 ödül birden aldı.

Aktaş ilk ödülünü "Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkezi Derslik ve Kapalı Spor Salonu Peyzaj Projesi” ile Mimar Pınar Kesim Aktaş ve Mimar Elif Kaya ile birlikte aldı.

10. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri kapsamında 32 başvuru ve adayın seçici kurul tarafından değerlendirildiği törende, Aktaş’a “Turgay (Türkay) Ateş Genç Peyzaj Mimarı Ödülü” de verildi.

Ayrıca Aktaş ve beraberindeki çalışma arkadaşları Peyzaj Mimarlığı Odası’ndan alınan ödüllerin dışında son iki yılda yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 9 ayrı ödül aldı.


Aldığı ödüllerden dolayı Aktaş’ı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Her geçen gün büyüyen ve gelişen bir üniversite olarak nitelikli gençler yetiştirerek, Ülkemizin geleceğine değer katma hedefindeyiz. Bu kapsamda bölgemizden başlayarak sürdürdüğümüz çalışmalarda lisansüstü eğitimi önemsiyor, Eğitim, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde birçok programda çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” kapsamında ‘Sürdürülebilir Ormancılık’, ‘Orman Ürünleri ve Teknolojisi’ ile ‘Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler’ alanlarında doktora eğitimi vererek, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağına katkı sunuyoruz. Bu doğrultuda Üniversitemizin yetkinliğine güvenen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç ve tüm YÖK üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Aldığı ödüllerle bizleri gururlandıran yükseklisans öğrencimiz Mehmet Cemil Aktaş’ı  tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bu başarıda büyük katkısı olan öğrencimizin yükseklisans tez danışmanı Doç. Dr. Mustafa Artar ile emeği geçen tüm hocalarımızı kutluyorum.” dedi.
  • PEM472 Peyzaj Planlama Proje VI Dersi A Şubesi'nin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

  • PEM226 Peyzaj Tasarımı Proje II Dersi A Şubesi’nin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti

  • Görevde Yükselme: Prof. Dr. Nurhan KOÇAN

  • "Bartın da Bisikletli Turizm İş Modelleri Tasarımı" Konulu Turizm Teknik Destek Programı Projesinin Sözleşme İmza Toplantısı

  • “Konya İli Bozkır-Seydişehir-Yalıhüyük İlçeleri ve Suğla Gölü Mevkii Peyzaj Yönetimi Koruma ve Planlama Projesi”ne İlişkin Sunum Gerçekleştirildi

  • "Bartın da Bisikletli Turizm İş Modelleri Tasarımı" Konulu Turizm Teknik Destek Programı Projesi Kabul Edildi

  • 30.Yıl Etkinlikleri Kapsamında Bölüm İftar Yemeği

  • 2. Sınıf Öğrencilerimizle İftar Yemeği

  • 2. Sınıf Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

  • Bölümümüze Ait TÜBİTAK 2209-A (2023/ 2. Dönem) Projesi Kabul Edildi