EXPO 2023 Konferansı'na Katılım

EXPO 2023 Konferansı, 17 Kasım 2023 tarihinde Kahramanmaraş EXPO 2023 Alanı Arasta Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. Konferansta bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahat Açıksöz, “Yeşil Altyapı Bağlamında Kentsel Tarım” konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Sunumda EXPO 2023 kapsamında üretim peyzajları için yeterli alan ayrılması gerektiği vurgulanarak uluslararası ve ulusal örnekler üzerinden kentsel tarım alanlarının kente katkılarından bahsedilmiş; EXPO sergi alanlarının sürekliliğini sağlama açısından bu alanların yönetişimine ilişkin öneriler sunulmuştur.

EXPO 2023 Konferansı’na ilişkin haberler yerel basında da yer almıştır.

Konferansın ardından 18 Kasım 2023 tarihinde KSÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ne ait Stüdyoda Doç. Dr. Şule Kısakürek, Prof. Dr. Nilgül Karadeniz, Dr. Takuhiro Yamada ile birlikte Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahat Açıksöz tarafından Planlama Stüdyosu ve Tasarım Stüdyosu kapsamında yapılan projelere kritik verilmiş ve öğrencilerin soruları yanıtlanmıştır.
  • Küre Dağları Milli Parkı'na Teknik Gezi

• PEM Çarşamba Söyleşileri: Arş. Gör. Recep Önder SÜRMELİ, Arş. Gör. Aybüke Özge BOZ DEMİR ve Arş. Gör. Esra PULAT ile “Bartın Üniversitesi UI GreenMetric Deneyimleri"

• "İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Disiplinlerarası İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Öğrenci Kongresi"ne Katılım

• PEM320 Peyzaj Tasarımı Proje IV Dersinin Ara Sınav Jürisi Gerçekleşti