B.Ü. Kutlubey Kampüsü Gölet ve Yakın Çevresi Proje Çalışması Yapıldı.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü Gölet ve Yakın Çevresi Projesi hazırlanmıştır.  Yeni kampüsün girişinde yer alan çalışma alanı prestij alanı olması nedeniyle önem taşımaktadır. Taban suyu yüksek olan çalışma alanında tespit edilen drenaj sorunun çözülmesi ve yağmur sularının toplanması hedeflenmiştir. Kampüs sulama sistemine de katkı sunması planlanan bu göletin, çevresinde oluşan doğal sazlıklar ile kampüs girişindeki görsel peyzaj kalitesini arttıracağı düşünülmektedir. BESYO ile kütüphane arasındaki bağlantıyı kolaylaştıran alan, geçiş niteliği taşımakla birlikte üniversitede yapılacak şenlikler ve diğer tüm etkinlikler için kullanılmaya uygun olarak tasarlanmıştır. Bu bağlamda, proje alanı ile ilgili olarak öneri yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamalarını yönlendiren sürdürülebilir alan kullanım planlaması ilkeleri şu şekildedir:

• Kullanımlar için uygun yer seçimi,
  • Ekolojik mühendislik çözümleri,
  • Yağmur suyu denetimi (Ekolojik gölet önerisi),
  • Geçirimsiz kaplanmış yüzeylerin en aza indirilmesi,
  • Çevresindeki kullanım alanlarına ve proje içindeki alanlara ulaşımı sağlayan sirkülasyon sistemi,
  • Arazi biçimleme (çim amfiler).

Uzun ve özveriyle yürütülen çalışmalar sonunda hazırlanan proje, 27 Eylül 2018 tarihinde rektörlük makamına sunulmuştur. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN ile bir arazi çalışması gerçekleştirilmiştir.
  • Yeniden Atama

• Çarşamba Söyleşilerinin İkincisi Gerçekleşti

• Akşam Yemeği

• PEM 223 Peyzaj Tasarımı Proje I dersi kapsamında arazi çalışması yapılmıştır.

• Çarşamba Söyleşileri Başladı !

• 02.10.2018 tarihinde PEM 317 PEYZAJ TASARIM PROJE III Dersi Kapsamında Arazi Çalışması Yapılmıştır

• 03.10.2018 Tarihinde Bölümümüzde Oryantasyon Eğitimi Verildi

• Peyzaj Mimarlığı Bölümü Çarşamba Söyleşileri

• B.Ü. Kutlubey Kampüsü Gölet ve Yakın Çevresi Proje Çalışması Yapıldı.

• 2018-2019 Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme Yatay Geçiş Sonuçları