Türkiye'de Peyzaj Mimarlığı Eğitiminin 50. Yılı

Üniversitemiz Orman Fakültesi tarafından "Türkiye'de Peyzaj Mimarlığı Eğitiminin 50. Yılı" ve "Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Ayı" nedeniyle bir konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü davetlisi olarak gelen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Kaplan' "Peyzaj Mimarlığını 21. Yüzyıl Dünyasında Yeniden Düşünmek" konulu bir konferans verdi.

Konferansında Peyzaj Mimarlığının değişen dünyada bulunduğu konum, insanlığın varlığından bu yana geçirdiği evreler ve 21. yüzyılda disiplinlerarası bir çalışma alanı olarak gelişim sürecine vurgu yapan Kaplan, “Peyzaj mimarları her ne kadar farklı fakülteler altında, farklı yapılanmalar gösterse de, referans aldıkları alan mutlak ekoloji, peyzaj ekolojisi ve doğa bilimleri alanıdır. Farklı meslek disiplinleri ile çalışan peyzaj mimarları sistem mühendisi rolünü üstlenmektedir.” dedi.

Konferansa öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşlarının il temsilcileri ve öğrenciler katıldı.