PEYZAJ MİMARLIĞI EĞİTİMİNDE 25 YIL: BARTIN

Peyzaj Mimarlığı Eğitiminde 25 Yıl: Bartın

1994 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı Bartın Orman Fakültesinde eğitime başlayan Peyzaj Mimarlığı Bölümümüz geçen süreçte 751 Lisans, 65 yüksek lisans ve 4 doktora öğrencisi mezun ederek Peyzaj Mimarlığı camiasına katkıda bulunmuştur.

Yıllar içinde Bartın’da öğretim elemanlığı yapmış şu an aramızda olmayan Hale (YATGIN) YILMAZ hocamız ve emekli hocalarımız yanında bölümümüzden ayrılan ve mesleğe farklı üniversitelerde emek veren tüm hocalarımıza bizlere katmış oldukları değer için teşekkür ederiz.

Başta Bartın ve yakın çevresinin fiziksel planlanmasında kamu-üniversite-özel sektör ortaklığında birçok projelere imza attık. Bu projelerin bazıları uygulamaya geçti, bazıları ise yerel yönetimler tarafından değerlendirmeye alınıp süreç içerisinde önerilerimiz ile uygulamaya konuldu. Bartın kentsel planlamasına üretmiş olduğumuz bilimsel çalışmalar, tezler, makaleler ve yerel yönetimler ile ortaklaşa tamamladığımız projeler ile geçen 25 yıl süresince katkı sunduk, sunmaya da devam edeceğiz.

Bugün için 4 Profesör, 5 Doçent, 3 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 5 Araştırma Görevlisi’nden oluşan toplamda 19 kişilik ekibimiz ile ülkemizin farklı üniversitelerinin farklı fakültelerinde öğrencisi olan 41 Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile sürekli iletişim içindeyiz. 2014 yılında bölümümüzün 20. Yılında mezunlarımızla bir araya geldiğimiz gibi 25. Yıldönümümüzü de öğrencilerimiz, mezunlarımız ve Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümümüze hizmet vermiş eski hocalarımızı da davet ederek coşku içinde kutlayacağız. Şubat 2019’dan başlamak üzere çeşitli etkinliklerle kutlayacağımız çeyrek asırlık eğitim sürecimizi tüm ekibimiz ile yıl boyu taçlandıracağız.

25. Yaşımız kutlu olsun.

Prof. Dr. Sebahat AÇIKSÖZ